Heek met een bolognese van witte bonen

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Heek

Bonen

  • 200 g gedroogde witte bonen, gekookt in groentebouillon
  • 8 eetlepels truffelsap
  • 2 dl witte gevogeltefond
  • 1 nootje boter
  • 4 el gele en groene courgettes, in dobbelsteentjes gesneden
  • 4 el verse tomaten, in dobbelsteentjes gesneden

Afwerking

  • 1 bussel basilicum

Recept

Heek

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de heek aan één kant in olijfolie en gaar gedurende 2 minuten verder in een voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat nog 2 minuten rusten.

Bonen

Meng de bonen, de tomaat en courgettes in een kom. Meng het truffelsap samen met de gevogeltefond en het bonenmengsel en breng aan de kook. Laat ¾ van de oorspronkelijke hoeveelheid inkoken.

Afwerking

Dresseer de bolognese van kokosbonen op de heekfilet en voeg enkele takjes basilicum toe.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.