Quiche met champignons en tomaten

Broodje kaas
4
45
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200ml room
  • 100 gr geraspte parmezaankaas
  • 450 gr champignons
  • 12 kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 klein teentje look
  • olijfolie
  • tijm
  • peper en zout
Laat de champignons even uitlekken voor je ze op het bladerdeeg legt. Quiche is ideaal om te maken met restjes uit de frigo. Je kan naar hartenlust variëren met ingrediënten. Laat warme groenten altijd even afkoelen voor je ze op het bladerdeeg legt.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en bekleed er de taartvorm mee. Het bakpapier mag aan het bladerdeeg blijven. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.

Maak de champignons schoon met een borsteltje. Doe het steeltje er af en snij ze in stukken.
Pel de ui en de look en snij ze in kleine stukjes.
Was de kerstomaten en snij elke tomaat in vier stukken.

Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de champignons en de ui ongeveer 5 minuten. Kruid met peper, zout en tijm.

Meng de room met 2 eierdooiers en 2 volledige eieren. Kruid met peper en zout.

Leg de stukjes tomaat, de uien en de champignons op de taartbodem.
Giet er het roommengsel over en strooi de kaas als bovenlaag.

Bak de quiche 30 min op 200 graden.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.