Start to cook

Preisoep

4
  • 4 preistengels (het wit in rondjes)
  • 2 gesnipperde uien
  • 15 g boter
  • 2 aardappelen (+/- 200g)
  • 1,5 dl room
  • 2,5 dl melk
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper en zout

Fruit de uien in de boter.
Voeg de rondjes prei toe en laat 10 minuutjes stoven en roer af en toe om.

Voeg de geschilde, in blokjes gesneden aardappelen, 40 cl warm water, het bouillonblokje, zout en peper toe.
Dek af en laat 20 minuten op een matig vuur sudderen.
Voeg de room en de melk toe.
Laat 5 minuutjes op een laag vuur opwarmen.

Doe een eetlepel sherry in elke kom en schep er de hete soep op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.