Start to cook

Nood aan een opkikker? Met dit basisrecept maak je makkelijk en snel een lekkere kom dampende preisoep. Kook je voor kinderen? Laat de sherry weg en ook zij kunnen genieten van deze soep.
Ingrediënten
- 4 preistengels (het wit in rondjes)
- 2 gesnipperde uien
- 15 g boter
- 2 aardappelen (+/- 200g)
- 1,5 dl room
- 2,5 dl melk
- 4 eetlepels droge sherry
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout
Recept
Fruit de uien in de boter.
Voeg de rondjes prei toe en laat 10 minuutjes stoven en roer af en toe om.
Voeg de geschilde, in blokjes gesneden aardappelen, 40 cl warm water, het bouillonblokje, zout en peper toe.
Dek af en laat 20 minuten op een matig vuur sudderen.
Voeg de room en de melk toe.
Laat 5 minuutjes op een laag vuur opwarmen.
Doe een eetlepel sherry in elke kom en schep er de hete soep op.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.