Pompoensoep

Broodje kaas
4
60
  • 4 wortels
  • 1 kg pompoen
  • 1,5 eetlepel curry
  • 30 gram gember
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 grote ajuinen
  • 2 stengels prei
  • olijfolie
  • 2 rollen bladerdeeg

Voor de spinnetjes:

  • enkele Weense worstjes
  • enkele spaghettistokken
Soep is over het algemeen de dag na het bereiden nog lekkerder. Pompoensoep kan je ongeveer 4 dagen in de frigo bewaren. Als je een pompoen uitholt voor Halloween, kan je met de restjes pompoensoep maken!

Was, schil en snijd al de groenten in kleine stukjes (wortels, ajuin, prei, pompoen en gember).
Doe een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof alle groenten samen aan.
Voeg de curry en de kippenbouillon toe.

Laat de groenten ongeveer 20 minuutjes sudderen op het vuur zodat de groenten zacht worden.
Als de groentjes zacht zijn, haal je de kookpot van het vuur en mix je de soep met een mixer.

Voor de spinnetjes:

Snijd de worstjes in stukken. Steek in elk stukje worst vier halve spaghettistokken dwars erdoor. Laat de worstjes even koken in water tot de spaghetti slap is.
De spinnen zijn klaar!

Neem vier soepkommen en verdeel de soep over de kommetjes. Doe enkele spinnen in de kommetjes.
Teken met kokosmelk enkele steeds groter wordende kringen in de soep. Neem nu een mesje en trek lijnen van in het midden van het kommetje tot aan de rand. Zo krijg je een wit spinnenweb.

Neem het bladerdeeg, rol deze open en snij er 4 rondjes uit die net iets groter zijn dan de omtrek van de kommetjes.
Met eigeel en een keukenborsteltje kan je een tekening maken op de bladerdeegrondjes (bv. een doodskop).
Doe de bladerdeegrondjes over de soepkommetjes en maak de randen vast door er wat eigeel over te wrijven.

Steek de soepkommetjes voor 10 à 15 min in een voorverwarmde oven op 200°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.