Pizza

4
60

Pizzadeeg

  • 800 gram bloem
  • 50 gram verse gist
  • 500 ml water
  • 50 ml olijfolie
  • 20 gram zout

Tomatensalsa

Suggestie pizzabeleg

  • spek
  • hesp
  • verse ananas
  • uienringen
  • mozzarella
  • grove schilfers parmezaanse kaas
  • oregano
  • olijfolie
Maak kleine pizzaatjes met de overschot van de pizzadeeg. Hoe warmer je oven, hoe beter en hoe sneller je pizza klaar is.

Strooi de bloem in een torentje op je werkblad. Maak een kuiltje in het midden. Doe de gist, het zout, de olijfolie en het water in het kuiltje. Kneed tot je een mooie bol zonder brokjes hebt. Voeg, indien het deeg teveel aan je handen plakt, wat bloem toe. Laat deze bol 90 min rijzen.

Voor de pizzasaus snijd je de sjalotten en de look in kleine stukjes. Neem een kookpot en bak de look en de sjalotten in een scheutje olijfolie. Kruid af met tijm en laurier. Doe er vervolgens de gepelde tomaten in. Om alle brokjes uit de saus te krijgen gebruik je een mixer.  

Rol het gerezen deeg uit met een deegrol.

Snijd de vorm uit het deeg die je zelf wilt (bv. een mannetje). Met de rest van het deeg kan je kleine pizza’s maken.  

Doe een laagje tomatensalsa op de pizza en beleg hem verder naar wens.

Steek de pizza gedurende 10 à 15 min in een voorverwarmde oven van 250°C.

Werk af met olijfolie en oregano. Buon appetito!

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.