Peterselieaardappelen, gepocheerde kabeljauw met Hollandaise saus

4
(30) 30

Met zacht visvlees is kabeljauw een van de populairst vissoorten. Je kan kabeljauw lekker puur eten maar je maakt je gerecht nóg lekkerder met zelfgemaakte Hollandaisesaus.

Kook de aardappelen in licht gezouten water.
Laat ze voor 3/4e garen. Draai het laatste kwart het vuur uit. Op die manier blijven de aardappelen gemakkelijker heel.

Zet intussen de visbouillon op en pocheer de kabeljauw (afhankelijk van de dikte) 7 à 10 minuten.
Spoel de spinazieblaadjes in ruim water en stoof ze kort in een lepel boter.
Breng op smaak met een snuif zout.

Laat de boter smelten op een laag vuur en giet over in een kommetje zonder het witte bezinksel te laten meelopen.

Voeg twee eierdooiers en twee lepels water toe aan een pannetje dat je op een zacht vuur zet. Klop de eierdooiers op met het water.

Wanneer het schuim stevig aanvoelt, roer je er de gesmolten boter onder. Houd twee lepels apart voor de aardappelen.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Rol de aardappelen door de boter en strooi er de gehakte peterselie over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.