Start to cook

Pastasalade met peterseliesaus

1
  • 60 g volkorenfarfalle (strikjespasta, droog gewogen)
  • 1 of 2 plakjes rosbief
  • 1 prei
  • 1 tomaat
  • 10 g harde kaas (schilfers)
  • peper en zout

Voor de peterseliesaus

  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 koffiel. olijfolie

Kook de pasta al dente in gezouten water, laat uitlekken en afkoelen.

Snijd de rosbief in reepjes. Maak de prei schoon en snijd het preiwit in zeer fijne reepjes. Pel de tomaat, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Maak de saus: hak (mixer + cutterhulpstuk of vijzel) de peterselie met de knoflook en de pijnboompitten tot een dikke brij. Voeg al roerend de olijfolie en 1 eetlepel kookwater van de pasta toe tot u een gladde saus verkregen hebt.

Meng de pasta, het vlees, de groenten en de saus. Strooi de kaasschilfers over de salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.