Pasta met worstjesvlees, gebakken witloof en peterseliepesto

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Zoek je een makkelijk pastarecept dat ook nog eens snel klaar is? Dan is deze pasta met worstjesvlees en witloof iets voor jou. De zelfgemaakte peterseliepesto maakt dit gerecht helemaal af. 

Ingrediënten

Voor de peterseliepesto:

  • 70 g peterselie
  • 1 tl citroenzeste
  • 0,5 citroen (sap)
  • 70 ml olijfolie

 

  • 4 stronken witloof
  • 1 teentje knoflook
  • 70 g peterselie
  • 0,5 citroen
  • 600 g fijne worstjes (merguez, venkelworstjes, boerenworstjes, …)
  • 400 g pasta
  • olijfolie
  • Peper
  • zout

Recept

Voor de peterseliepesto:

Doe de peterselie, citroenzeste, het citroensap en de olijfolie in een blender en hak fijn. Kruid bij met peper en zout.

Snijd het witloof in reepjes. Duw het vlees uit de worstjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof het witloof gaar en goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. 

Voeg een scheutje olijfolie toe en roerbak het worstjesvlees goudbruin. Zet opzij.

Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Meng in de pan van het worstjesvlees de pasta en het witloof door elkaar. 

Kruid bij met peper en zout en serveer met de peterseliepesto.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.