Panna cotta met koffie

Dessert
Feestrecepten kerst
Claudia Allemeersch
4
15
  • 50 cl room
  • 50 g poedersuiker
  • 2 el oploskoffie
  • 1 vanillestok
  • 6 g gelatineblaadjes
  • garnituur : koffieboontjes in chocolade

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Verhit in een kookpan de room samen met de oploskoffie en de suiker.

Snijd een vanillestokje overlangs open en haal het merg eruit. Voeg toe.

Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg toe. Roer goed met een klopper zodat alle gelatine opgelost is.
Verdeel in individuele porties en laat minimaal twee uur afkoelen in de koelkast.

Haal uit de koeling en werk af met koffieboontjes in chocolade.

Gelatine is een eiwitproduct dat bereid is uit collageen, afkomstig van huiden en beenderen van zoogdieren. Gelatineblaadjes laat je altijd een 5-6 tal minuten weken in koud water zodat ze zeer week worden. Knijp ze altijd heel goed uit vooraleer ze toe te voegen aan een warme tot hete vloeistof. Hierin gaat de gelatine oplossen. Laat de vloeistof met de gelatine nooit meer koken achteraf. De gelatine vormt bij afkoeling een gel.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief