Panna cotta met koffie
Claudia Allemeersch



4

25
Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert dat je in verschillende smaken kan maken. Deze panna cotta met koffie is er een voor alle coffee lovers.
Ingrediënten
- 50 cl room
- 50 g poedersuiker
- 2 el oploskoffie
- 1 vanillestok
- 6 g gelatineblaadjes
- garnituur: koffieboontjes in chocolade
Gelatine is een eiwitproduct dat bereid is uit collageen, afkomstig van huiden en beenderen van zoogdieren. Gelatineblaadjes laat je altijd een 5-6 tal minuten weken in koud water zodat ze zeer week worden. Knijp ze altijd heel goed uit vooraleer ze toe te voegen aan een warme tot hete vloeistof. Hierin gaat de gelatine oplossen. Laat de vloeistof met de gelatine nooit meer koken achteraf. De gelatine vormt bij afkoeling een gel.
Recept
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verhit in een kookpan de room samen met de oploskoffie en de suiker.
Snijd een vanillestokje overlangs open en haal het merg eruit. Voeg toe.
Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg toe. Roer goed met een klopper zodat alle gelatine opgelost is.
Verdeel in individuele porties en laat minimaal twee uur afkoelen in de koelkast.
Haal uit de koeling en werk af met koffieboontjes in chocolade.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.