Panna cotta met abrikozen

4
30

Panna cotta is een ideaal dessertje om te serveren in een glaasje. Deze panna cotta wordt afgewerkt met abrikozen, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een panna cotta met rabarber of een panna cotta met honing en vijgen.

Voor de panna cotta:

  • 4 blaadjes gelatine van 2,5 g
  • 6 dl volle melk
  • 6 dl room
  • 1 vanillestok, opengesneden
  • 9 el suiker

Voor de abrikozen:

  • 350 g abrikozen
  • 1 dl water
  • 100 g suiker
  • 1 steranijs
  • 1 stukje gember van 1 cm, geraspt
     
  • verse oregano

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Snijd de abrikozen in stukken en doe ze in een steelpan. Voeg het water, de suiker, de steranijs en de geraspte gember toe. Laat garen op een zacht vuur tot de abrikozen zacht zijn en laat daarna afkoelen.

Voeg de melk, de room, de vanillestok en de suiker samen in een steelpannetje en laat tot 2/3de inkoken.

Smelt de gelatineblaadjes in een beetje warme jus van de abrikozen en meng dit onder de mengeling van melk en room. Giet in glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Werk de panna cotta af met de gestoofde abrikozen en enkele blaadjes verse oregano.

Wil je meer weten over panna cotta? Lees dan zeker onze tips om de perfecte panna cotta te maken!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.