

Panna cotta met abrikozen
Panna cotta is een ideaal dessertje om te serveren in een glaasje. Deze panna cotta wordt afgewerkt met abrikozen, maar andere zomertoppers zijn bijvoorbeeld een panna cotta met rabarber of een panna cotta met honing en vijgen.
Bereiding
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Snijd de abrikozen in stukken en doe ze in een steelpan. Voeg het water, de suiker, de steranijs en de geraspte gember toe. Laat garen op een zacht vuur tot de abrikozen zacht zijn en laat daarna afkoelen.
Voeg de melk, de room, de vanillestok en de suiker samen in een steelpannetje en laat tot 2/3de inkoken.
Smelt de gelatineblaadjes in een beetje warme jus van de abrikozen en meng dit onder de mengeling van melk en room. Giet in glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Werk de panna cotta af met de gestoofde abrikozen en enkele blaadjes verse oregano.
Wil je meer weten over panna cotta? Lees dan zeker onze tips om de perfecte panna cotta te maken!
De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding (Chafea) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.
Partner
MET STEUN VAN DE
EUROPESE UNIE
