Ontbijtmuffin met brood en ei

Petit déjeuner
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 30

Ingrediënten

  • 6 sneetjes toastbrood
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren
  • 1 bakje tuinkers
  • smeerboter
  • peper & zout

Je kan met de afgesneden korstjes croutons maken.

Recept

Verwarm de oven voor op 175°C

Snijd de korsten zo dun mogelijk van het brood en rol de sneetjes plat met een deegroller.

Besmeer 1 zijde van het brood met smeerboter en duw de boterhammen, met de beboterde kant naar onder toe, in de muffinvorm. Dus stevig aan, zodat je een ruim broodbakje krijgt.

Voorzie elk broodpakje met een plakje spek, leg dit rondom tegen de binnenkant.

Breek 1 eitje in elk broodbakje. Kruid met peper en zout.

Plaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de ontbijtmuffins gedurende zo’n 18 minuten krokant. Of tot het eiwit is gestold.

Haal voorzichtig uit de vorm en garneer met wat tuinkers.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.