Noordzeetong met kerstomaat en kruidige geitenkaassaus

Hoofdgerecht
Ilse D'hooge
4
40

noordzeetong

 

kruidige geitenkaassaus

  • 1 bolletje zachte geitenkaas
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 el honing
  • 150 ml melk
  • 1 kl maïzena (eventueel)
  • 2 el gehakte dille
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte bieslook                      

kerstomaat

Bij een fijne vis hoort een verfijnde saus

kruidige geitenkaassaus

Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in boter en voeg de tijmtakjes toe. Giet de melk erbij en brokkel de geitenkaas erover. Laat de geitenkaas op een zacht vuurtje smelten in de warme melk. Voeg honing, peper en zout toe. Laat een 7-tal minuten zachtjes sudderen. Zeef de saus en bind ze eventueel met een koffielepel maïzena (opgelost in een scheutje water). Meng de fijngehakte dille, peterselie en bieslook onder de kaassaus.

kerstomaat

Leg de kerstomaten in een ovenschaal. Kruid met peper, zout en de gedroogde oregano. Besprenkel met olijfolie en zet 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.

noordzeetong

Bak de zeetongen aan beide kanten goudbruin in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Leg de gebakken zeetong op de borden. Schik er een takje kerstomaten bij en lepel de saus erbij.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.