100% van bij ons

Noordzeetong met witte wijnsaus en preipuree
Vis en witte wijnsaus gaan perfect samen. En met preipuree erbij krijg je een heerlijk hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 4 zeetongenen, ontveld
- 10 g dragon
- 10 g dille
- 4 el bloem
- 50 g echte boter
- Peper en zout
Voor de witte wijnsaus
- 1 sjalot
- 2 dl droge witte wijn
- 2 dl visfumet
- 3 dl room
- 1 kruidentuiltje
Voor de preipuree:
- 1 kg aardappelen, bloemig
- 4 stengels prei
- 1 dl melk
- 50 g echte boter
- Snufje nootmuskaat
- Peper en zout
Recept
Maak de prei schoon, snijd in stukken en blancheer gedurende 5 minuten. Schil de aardappelen en kook gaar. Giet af en plet de aardappelen met een stamper.
Voeg de prei toe en maak de puree smeuïg met melk en boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een steelpannetje op het vuur met de witte wijn, visfumet en een kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Giet de room erbij en kook de saus in tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
Dep de tongen droog met een vel keukenpapier en kruid met peper en zout. Neem een diep bord, doe de bloem erin en bebloem de tongen.
Zet een anti-kleefpan op het vuur en smelt de boter erin. Bak de tongen goudbruin en net gaar gedurende 4 à 6 minuten. Keer de visfilets om na 2 à 3 minuten.
Lepel een toef preipuree op ieders bord, serveer er de Noordzeetong op, lepel wat saus over en werk af met een enkele plukjes dragon en dille.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.