Wittewijnsaus

Sauce
Type
Preparation time
Bereidingstijd

20

Deze wittewijnsaus smaakt heerlijk bij gepocheerde of gestoomde vis.

Ingrediënten

  • 1/4 l visfumet
  • 1/4 l room
  • 1 dl droge witte wijn
  • citroen
  • 50 g boter

Recept

Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken.
Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.

Voeg net voor het opdienen een paar druppeltjes citroensap toe alsook koude stukjes boter.
Proef van de saus en kruid eventueel bij met zout en peper.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.