Muffins met Brugge Oud en gekookte ham

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 25

Ingrediënten

Voor circa 20 muffins

  • 150 g Brugge Oud geraspt 
  • 150 g Dixmuda boter
  • 300 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • snuifje zout 
  • 200 g gekookte ham in fijne reepjes gesneden
  • 1 kleine chilipeper ontpit en fijngesneden
  • 2 eieren 
  • 2.5 dl melk

Recept

Doe de bloem in een kom en meng met het bakpoeder, het zout, de chilipeper, de ham, Brugge Oud, de eieren, de melk en de gesmolten boter in deze volgorde tot u een glad mengsel heeft.

Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.

Laat 20 à 25 min bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.

Werk af met een paar reepjes gekookte ham.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.