Mousselinesaus

Sauce
Type
Preparation time
Bereidingstijd

10

Een mousselinesaus is een Hollandse saus waaraan je op het laatste ogenblik geklopte room toevoegt.

Ingrediënten

  • 4 soeplepels water
  • 2 soeplepels azijn
  • 5 eierdooiers
  • 1 lepel boter
  • peper en zout
  • sap van 1/2 citroen
  • een weinig room

Mousseline saus smaakt uitstekend bij gebakken of geroosterde vis.

Recept

Smelt de boter.

Laat het water, azijn en citroensap inkoken. Voeg één voor één de eierdooiers toe op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.

Voeg tenslotte in een dun straaltje de gesmolten boter toe en op het laatste ogenblik de geklopte room.

Breng op smaak met peper en zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.