Meergranenbrood met kip, roodloof en vijgencompote

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Ingrediënten

  • 4 sneden meergranenbrood
  • olijfolie
  • 4 el vijgencompote (of confituur)
  • 1 kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 4 el honing
  • 1 el tijm, versnipperd
  • peper en zout
  • sap van 1 citroen
  • 1 roodloof
  • enkele blaadjes rucola
  • gedroogde ham

Recept

Bestrijk de kipfilet met honing, peper en zout. Bak kort, gaar in de pan met olijfolie en strooi er de tijm overheen.

Haal de kipfilet eruit en voeg even het roodloof toe. Bak eveneens kort en blus met citroensap.

Snijd dikke sneden meergranenbrood en besmeer met vijgencompote of confituur.

Beleg met gebakken roodloof, ham, stukjes kip en rucola.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.