Lentefrisse aardappelcurry

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 20 krieltjes in stukken en gegaard in de microgolf
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 100 g doperwtjes
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 1 versnipperde ui
  • 1 medium courgette, fijngehakt
  • 2 medium wortels, fijngehakt
  • 3 teentjes look, versnipperd
  • 2 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Lekker met stukjes kip. Deze kan je vanaf het begin met de kruiden meebakken.

Recept

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en sauteer de ui. Voeg look, gember en kerriepoeder toe. Voeg de tomaten, een kop water en de gesneden wortelen toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen.

Blancheer ondertussen de doperwtjes enkele minuten in kokend water. Wanneer de worteltjes zacht worden, voeg je de courgette en bloemkool en de voorgegaarde aardappeltjes toe. Laat nog 5 à 7 minuten sudderen. Voeg dan de doperwtjes toe.

Laat even doorkoken en serveer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.