Lentefrisse aardappelcurry

4
  • 20 krieltjes in stukken en gegaard in de microgolf
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 100 g doperwtjes
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 1 versnipperde ui
  • 1 medium courgette, fijngehakt
  • 2 medium wortels, fijngehakt
  • 3 teentjes look, versnipperd
  • 2 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
Lekker met stukjes kip. Deze kan je vanaf het begin met de kruiden meebakken.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en sauteer de ui.  Voeg look, gember en kerriepoeder toe.  Voeg de tomaten, een kop water en de gesneden wortelen toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen.

Blancheer ondertussen de doperwtjes enkele minuten in kokend water. Wanneer de worteltjes zacht worden, voeg je de courgette en bloemkool en de voorgegaarde aardappeltjes toe. Laat nog 5 à 7 minuten sudderen. Voeg dan de doperwtjes toe.

Laat even doorkoken en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.