Lauwwarme salade van groene groente met balsamicodressing en kaascroutons

4
  • 250 g sperziebonen uit de diepvries
  • 250 g paprika uit de diepvries
  • 250 g broccoli uit de diepvries of 750 g roerbakgroenten uit de diepvries met paprika
  • 80 g geraspte kaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • grof zout (als u dat niet heeft is fijn zout ook goed)
  • peper

Meng de geraspte kaas met de bloem.

Giet het water in een stoompan en breng het aan de kook. Doe de groenten in het mandje en laat ze ongeveer 11 minuten koken.

Meng ondertussen de olijfolie en balsamicoazijn.

Verwarm een braadpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Leg een vel keukenpapier op een bord. Leg met een lepel kleine rondjes van het kaasmengsel in de pan. Wacht tot de Parmezaanse kaas smelt, gaat borrelen en goudgeel wordt aan de randjes. Haal de rondjes voorzichtig uit de pan met een spatel (of een grote lepel) en leg ze op het keukenpapier.

Als de groenten klaar zijn schikt u deze netjes op 4 borden. Wacht 3 minuten tot ze een beetje afgekoeld zijn en besprenkel ze met de dressing. Voeg zout en peper toe.

Verdeel de kaascroutons over de borden en serveer ze.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.