Kotelet met blackwellsaus en geroosterde spruitjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ga eens lekker Brits en serveer Blackwellsaus, een romige saus op basis van pickles, bij je kotelet. De geroosterde spruitjes maken dit gerecht helemaal af. 

Ingrediënten

Voor de saus

  • 1 sjalotje
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 120 ml vleesbouillon
  • 200 ml room
  • 4 el Belgische pickels
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, honing en tijm. Kruid met peper en zout. Leg de spruitjes in een ovenschaal en giet er het mengsel over.

Hussel alles goed onder elkaar en zet ongeveer 25 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.

Snipper de sjalot fijn.

Kruid het vlees met peper en zout en bak de koteletten in boter langs beide kanten 3 à 4 minuten.

Haal ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Bak het sjalotje in dezelfde pan glazig. Voeg de bouillon toe en roer de aanbaksels los. Voeg de pickles en de room toe en laat de saus op een zacht vuur indikken.

Roer er de peterselie onder en kruid bij met peper en zout.

Serveer het vlees met de geroosterde spruitjes en de blackwellsaus.

Lekker met gekookte aardappelen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.