Konijn met krieken

Hoofdgerecht
Gerechten met bier
Vlaamse klassiekers
4
  • 1 konijn (ca. 1 kg), in stukken verdeeld
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 wortels, in ringen gesneden
  • 1 flesje kriekbier
  • water
  • 400 ml kalfsfond
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper
  • 1 bokaal krieken (700 g, uitgelekt 300 g)

Bak de stukken konijn aan in wat boter, neem uit en dep wat af.
Doe over in een stoofpot.
Voeg water toe tot alles onderstaat en doe er fond, bier, uien, wortel, tijm en laurier bij en laat op een zacht vuur ca. 1 uur gaar sudderen.
Schuim regelmatig af.

Neem het vlees en de wortels uit en houd warm.
Breng de saus op smaak met wat peper (zout is niet nodig, de bouillon bevat dat al), zeef en laat inkoken tot een lichte sausdikte.
Doe er de krieken en het vlees bij en laat opwarmen in de saus.

Serveer bij voorkeur met gekookte aardappelen.

 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief