Konijn met krieken


4

(15) 70
Konijn met krieken is met recht en rede een Vlaamse klassieker. De smaak van het vlees past perfect bij het kriekenbier dat de saus haar kenmerkende smaak geeft.
Recept
Neem een ruime stoofpot en bak de stukken konijn aan in wat boter. Voeg de uien en wortels toe.
Blus met het kriekbier en de kalfsfond, vul aan met water tot alles onderstaat. Voeg tijm en laurier toe en laat op een zacht vuur ca. 1 uur gaar sudderen. Schuim regelmatig af.
Neem het vlees en de wortels uit de stoofpot en houd warm.
Breng de saus op smaak met gemalen peper. Zeef de saus en laat inkoken tot een lichte sausdikte.
Voeg de krieken toe en het vlees, laat opwarmen in de saus.
Serveer met gekookte aardappelen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.