Konijn met krieken

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 70

Konijn met krieken is met recht en rede een Vlaamse klassieker. De smaak van het vlees past perfect bij het kriekenbier dat de saus haar kenmerkende smaak geeft. 

Ingrediënten

  • 1 konijn, in stukken verdeeld
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 wortels, in ringen gesneden
  • 1 flesje kriekbier
  • water
  • 400 ml kalfsfond
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper
  • 1 bokaal krieken (700 g, uitgelekt 300 g)

Recept

Neem een ruime stoofpot en bak de stukken konijn aan in wat boter. Voeg de uien en wortels toe.

Blus met het kriekbier en de kalfsfond, vul aan met water tot alles onderstaat. Voeg tijm en laurier toe en laat op een zacht vuur ca. 1 uur gaar sudderen. Schuim regelmatig af.

Neem het vlees en de wortels uit de stoofpot en houd warm.

Breng de saus op smaak met gemalen peper. Zeef de saus en laat inkoken tot een lichte sausdikte.
Voeg de krieken toe en het vlees, laat opwarmen in de saus.

Serveer met gekookte aardappelen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.