Konijn met krieken

4
(15) 70
  • 1 konijn, in stukken verdeeld
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 wortels, in ringen gesneden
  • 1 flesje kriekbier
  • water
  • 400 ml kalfsfond
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper
  • 1 bokaal krieken (700 g, uitgelekt 300 g)

Neem een ruime stoofpot en bak de stukken konijn aan in wat boter. Voeg de uien en wortels toe.
Blus met het kriekbier en de kalfsfond, vul aan met water tot alles onderstaat. Voeg tijm en laurier toe en laat op een zacht vuur ca. 1 uur gaar sudderen.
Schuim regelmatig af.

Neem het vlees en de wortels uit de stoofpot en houd warm.
Breng de saus op smaak met gemalen peper. Zeef de saus en laat inkoken tot een lichte sausdikte.
Voeg de krieken toe en het vlees, laat opwarmen in de saus.

Serveer met gekookte aardappelen.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.