Konijn met caponata en krieltjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

75

Caponata is een warme groentemix waarin aubergine de hoofdrol speelt. Heerlijk met konijnbouten en krieltjes!

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes

Voor de caponata       

  • 2 aubergines
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kerstomaatjes
  • 2 takjes oregano
  • Enkele takjes basilicum
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2-3 el witte aceto balsamico
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Voor het vlees

  • 4 konijnenbouten
  • sap van 2 citroenen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blaadje verse salie
  • 1 takje bladpeterselie
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Recept

Maak het vlees

Zet een pan op het vuur met olijfolie en doe er de rozemarijn, salie, peterselie, knoflook en laurier bij. Bak 3 minuten op een matig vuur.

Voeg de konijnenbouten erbij en bak langs alle kanten bruin. Keer regelmatig om. Kruid met zout en peper.

Giet de bouillon erbij. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten sudderen.

Haal het deksel van de pan en laat nogmaals een kwartiertje inkoken. Verwijder de kruiden, voeg het citroensap toe en kook nog even door.

Maak de aardappelen

Kook de krieltjes beetgaar en snijd in de helft.

Maak de caponata

Snijd de aubergine in vierkanten blokjes van ongeveer 1 op 1 cm.

Pel de ui en snipper fijn, samen met de knoflook.

Neem een grote pan en giet er wat olijfolie in, zet op het vuur. Voeg de stukjes aubergine toe, samen met de oregano en kruid met peper en zout. Hussel onder mekaar zodat de olie goed verdeeld is.

Voeg de ui, knoflook en peterselie toe en bak nog even mee op.

Voeg de tijm, rozemarijn, oregano en witte balsamico toe, samen met de kerstomaten en laat ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuurtje tot alle groentjes gaar zijn.

Afwerking

Verwijder de takjes kruiden.

Neem een grote schaal en verdeel er de krieltjes in, schik de konijnenbouten erop en lepel de caponata erover.

Werk af met fijngesnipperde platte peterselie.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.