Stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Een stoofpotje op een koude dag, dat smaakt! Warm je op aan dit stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes.

Ingrediënten

  • 500 g witloof
  • 1 konijn, in stukken
  • 2 uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 500 g krieltjes
  • bosje tijm
  • bosje peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 700 ml vleesbouillon
  • 330 ml bruin bier
  • 1 el honing
  • 100 ml room
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • bloem
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd het harde stuk van de witloofstronkjes weg. Snipper de ui. Halveer de krieltjes en snijd de champignons in partjes.

Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak ze in boter rondom bruin. Schep uit de pan en doe de spekblokjes, ui en champignons in de pan. Roerbak 2 minuten. 

Bestuif met een flinke eetlepel bloem en bak nog 1 minuut verder.  

Doe het konijn terug in de pan. Schik er de stronkjes witloof rond, leg er de krieltjes bij en giet er het bier en bouillon bij.

Voeg de honing, takjes tijm en laurierblaadjes toe. Dek af en laat 45 minuten garen op een zacht vuur.

Giet er net voor het serveren de room bij en werk af met enkele takjes peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.