Klassieke chateaubriand

4

Verhit de boter in de pan.
Kleur hierin het vlees en kruid met peper en zout.
Voeg bij de boter een teentje look, sjalot en laurierblad.
Laat het vlees voort afbakken in een warme oven naargelang de gewenste bakwijze.
Haal het vlees uit de oven en laat het rusten onder aluminiumfolie of in een oven op 80°C.
Giet het braadvet weg.

Giet de kalfsjus bij de look, sjalot en laurierblad en laat alles inkoken.
Giet de saus door een zeef in een steelpan en verrijk met een klontje boter.
Kook de aardappelen in de schil. Pel ze. Kruid met grof zout, peper en rozemarijn. Voeg boter en olijfolie toe.
Plaats de aardappelen (in een schaaltje) samen met het vlees in de warme oven.
Maak de seizoengroenten klaar naar wens.
Bak de champignons in boter.

Dresseer het geheel op een bord en werk af met wat waterkers.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.