Klassieke chateaubriand

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Plan je een etentje onder vrienden of wil je eens lekker uitgebreid eten? Dan mag een klassieke chateaubriand zeker niet ontbreken. Met dit lekker stukje vlees wordt jouw menu zeker en vast een succes.

Ingrediënten

Recept

Verhit de boter in de pan.
Kleur hierin het vlees en kruid met peper en zout.

Voeg bij de boter een teentje look, sjalot en laurierblad.

Laat het vlees voort afbakken in een warme oven naargelang de gewenste bakwijze.

Haal het vlees uit de oven en laat het rusten onder aluminiumfolie of in een oven op 80°C.
Giet het braadvet weg.

Giet de kalfsjus bij de look, sjalot en laurierblad en laat alles inkoken.
Giet de saus door een zeef in een steelpan en verrijk met een klontje boter.

Kook de aardappelen in de schil. Pel ze. Kruid met grof zout, peper en rozemarijn. Voeg boter en olijfolie toe.

Plaats de aardappelen (in een schaaltje) samen met het vlees in de warme oven.

Maak de seizoengroenten klaar naar wens.

Bak de champignons in boter.

Dresseer het geheel op een bord en werk af met wat waterkers.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.