Kalfsfricassee met jonge worteltjes en peterseliekrieltjes

4
  • kalfsstoofvlees (± 500 g), in niet te kleine stukken gesneden
  • boter, 1 el olijfolie
  • zeezout en peper
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 400 ml kalfsfond
  • tijm en laurier
  • 350 g champignons
  • 350 g jonge worteltjes
  • 200 ml room
  • sap van 1 citroen
  • 700 g krieltjes
  • 4 el gehakte peterselie
  • maïszetmeel (optioneel)
     

Verwarm de olijfolie met de boter in een stoofpot.
Fruit de uien glazig, voeg het vlees toe en kruid met peper en zeezout.
Laat het vlees dichtschroeien.
Bevochtig met de kalfsfond en doe de tijm en laurier erbij.
Voeg indien nodig nog een beetje water toe zodat het vlees net onder staat.
Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.

Snijd intussen de champignons in partjes en de wortelen in stukjes.
Doe ze bij de stoofpot en laat nog 10 minuten meesudderen.
Giet op het einde de room erbij.
Voeg naar smaak citroensap toe.
Bind de saus eventueel met wat maiszetmeel.

Schil de krieltjes en kook of stoom ze gaar.
Doe ze kort in een pan met gesmolten boter om ze mooi te laten glanzen.
Bestrooi met peterselie en serveer.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.