Kalfsfricassee met jonge worteltjes en peterseliekrieltjes

4

De malse stukjes vlees van de kalfsfricassee en de smaak van de champignons passen perfect bij de jonge worteltjes. De peterselieaardappelen maken dit gerecht helemaal af.

  • 500 g kalfsstoofvlees
  • boter
  • 1 el olijfolie
  • zeezout en peper
  • 2 uien
  • 400 ml kalfsfond
  • tijm en laurier
  • 350 g champignons
  • 350 g jonge worteltjes
  • 200 ml room
  • sap van 1 citroen
  • 700 g krieltjes
  • 4 el gehakte peterselie
  • maïszetmeel (optioneel)
     

Maak de kalfsfricassee

Snipper de ui fijn. 

Stoof de ui glazig in een stoofpot met de olijfolie en boter. 

Voeg het vlees toe en kruid met peper en zeezout.
Laat het vlees dichtschroeien.

Bevochtig met de kalfsfond en doe de tijm en laurier erbij.

Voeg indien nodig nog een beetje water toe zodat het vlees net onder staat.
Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.

Snijd intussen de champignons in partjes en de wortelen in stukjes.
Doe ze bij de stoofpot en laat nog 10 minuten meesudderen.

Giet op het einde van het uur de room erbij.
Voeg naar smaak citroensap toe.
Bind de saus eventueel met wat maiszetmeel.

Maak de peterselieaardappelen

Schil de krieltjes en kook of stoom ze gaar.

Doe ze kort in een pan met gesmolten boter om ze mooi te laten glanzen.

Bestrooi met peterselie en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.