Kabeljauw met dragon

4

Lekkere gerechten hoeven niet ingewikkeld te zijn. Voor deze kabeljauw met dragon heb je slechts enkele eenvoudige ingrediënten nodig.  

  • 4 stukken kabeljauwfilet van elk 150 g
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 g boter
  • 3 dl room
  • 1 eetlepel mosterd
  • een busseltje verse dragon
  • peper en zout
     

Kruid de stukken kabeljauw met peper en zout. Draai ze in de bloem en tik er met de vingers de overtollige bloem af.

Zet een pan met antikleeflaag op hoog vuur en laat er een stevige klont boter in smelten.
Bak beide kanten van de vis gedurende een zestal minuten.
Als de vis gaar is, zet je hem in een lauwwarme oven. Zo kan je de vis warm houden terwijl je de saus maakt.

Hak de dragonblaadjes grof. Verdeel in twee hoopjes.

Zet de pan die je voor de vis gebruikt hebt opnieuw op het fornuis. Voeg de room en een van de twee hoopjes dragon toe.

Laat de room zachtjes inkoken gedurdende vijf tot tien minuten. Wanneer je een mooi glad gebonden saus hebt, neem je de pan van het vuur.

Werk de saus af met een eetlepel mosterd. Voeg nu ook de tweede helft van de dragonblaadjes toe aan de saus.
Laat nu ook nog een klontje natuurboter smelten in de saus.

Overgiet de vis met de saus en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.