Kabeljauw met dragon

Hoofdgerecht
Snel klaar
4
  • 4 stukken kabeljauwfilet van elk 150 g
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 g boter
  • 3 dl room
  • 1 eetlepel mosterd
  • een busseltje verse dragon
  • peper en zout
     

Peper en zout de stukken kabeljauw.
Draai ze in de bloem en tik er met de vingers de overtollige bloem af.
Zet een pan met antikleeflaag op hoog vuur.
Laat er een stevige klont boter in uitsmelten.
We laten de stukken vis hevig bakken langs elke kant gedurende een zestal minuten.
Als de vis gaar is, schuift hij op een serveerschotel die we op zijn beurt in een lauwe oven schuiven.
We houden de vis gewoon warm.

De dragonblaadjes hakken we grofweg onder het mes.
Verdeel de dragon in twee hoopjes.
De pan die we voor de vis hebben gebruikt mag opnieuw het fornuis op, gevuld met de room.
De ene dragonhelft mag bij de room.
Vijf tot tien minuten gaat het sausje zachtjes inkoken.
Wanneer een mooi glad gebonden saus is ontstaan, moet de pan van het vuur.
Werk de saus af met een eetlepel mosterd.
De tweede helft van de dragonblaadjes gaat nu ook in de saus.
En als afsluiter laten we er nog vlug een klontje natuurboter in uitsmelten.

Overgiet de vis met de saus en serveer.
 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief