Waterzooi met kabeljauw

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Waterzooi is een klassieker die inspireert. Er bestaan ondertussen honderden lekkere en creatieve varianten, en dit recept is geen uitzondering. Deze waterzooi met kabeljauw zit boordevol groenten en heerlijke aardappelen. Het romig sausje maakt dit gerecht helemaal af.

Ingrediënten

  • 12 vastkokende aardappelen
  • 4 kabeljauwfilets 
  • 1 dl visbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 5 cl witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 30 g boter
  • 5 cl room
  • 1 tl maïszetmeel
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 takken selder
  • 1 courgette
  • een handvol kervel

Recept

Verwarm de oven voor op 220°C.

Neem de filets van kabeljauw en snijd ze één voor één in 4 gelijke delen en kruid goed af met peper en zout.

Doe nu in een ovenschotel wat olijfolie en smeer deze goed in. Leg er hierna de in stukken gesneden visfilets in en giet er de visbouillon en witte wijn overheen. 

Dek af met aluminiumfolie en zet de vis voor ca. 10 minuten in een hete oven op 175°C.

Haal de vis uit de oven en verwijder voorzichtig het vrijgekomen vocht. Houd de filets warm en haal het vocht door een zeef.

Rasp de wortel en snij in fijne rondjes. Was de prei, selder en courgette. Snij ook deze in fijne stukken.

Neem een pan en laat op middelhoog vuur een klontje boter smelten. Pel en snijd de sjalot fijn en stoof wat aan. Voeg de wortel, prei en selder toe en bak 5 minuten mee. Voeg dan de courgette toe en bak twee minuten mee. De groenten moeten beetgaar zijn.

Voeg hieraan de room toe en laat inkoken.

Bind de saus met wat maïszetmeel.

Breng ondertussen gezouten water aan de kook, deze keer voor de aardappelen.

Schil de aardappelen en verdeel in gelijke delen. Kook ze gaar in het gezouten water, giet af en houd ze warm in de kookpot met deksel.

Neem de borden, verdeel de vis over de borden, lepel er de saus en de aardappelen rijkelijk over. Werk af met wat kervel en serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.