Kabeljauw op Vlaamse wijze

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Kabeljauw op Vlaamse wijze is een lekker stukje vis met een krokant korstje, op smaak gebracht met verse kruiden en citroen.

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwhaas (elk 180 g)
  • 400 g kerstomaten
  • 3 el panko
  • 20 g platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el boter
  • 1 citroen

Recept

Verwarm de oven op 180°C.

Hak de platte peterselie grof. Meng samen met de panko en 2 el olijfolie in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de citroen in schijven.

Boter een ovenschotel en schik de stukken vis erin. Leg de tomaatjes naast de vis en schik er enkele plakjes citroen tussen zodat die zijn smaak kan afgeven.

Verdeel de gekruide panko over de stukjes vis en gaar in de voorverwarmde oven gedurende 10 à 12 minuten.

Serveer met puree.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.