Kabeljauw op Vlaamse wijze

4

Kabeljauw op Vlaamse wijze is een lekker stukje vis met een saus van witte wijn, peterselie en dragon.

  • 4 stukken kabeljauwhaas (elk 150 g)
  • peper en zout
  • 2 klontjes boter
  • 1 tomaat

Voor de saus

  • 1 ui
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 eetl peterselie
  • 1 eetl dragon
  • 4 eetlepels paneermeel

Verwarm de oven op 180°C.

Snipper de ui zeer fijn. Snijd de tomaat in schijfjes.

Boter een ovenschotel in en bestrooi de bodem met fijngesnipperde ui en tomatenschijfjes. 

Leg er de vis op, peper en zout en overgiet met witte wijn. 

Dek af met aluminiumfolie en plaats in de oven. Bak 20 minuten.

Schep de vis uit de schotel en houd warm in de uitgedoofde oven.

Giet het braadvocht over in een sauspan en laat voor ¼ inkoken. 

Doe het paneermeel in de saus en laat al kloppend oplossen. 

Laat van het vuur een klontje boter smelten in de saus en voeg de tuinkruiden toe.

Giet de saus over de vis en serveer met gekookte aardappelen of puree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.