Kabeljauw op Vlaamse wijze

Hoofdgerecht
Snel klaar
4
  • 4 stukken kabeljauwhaas (elk 150 g)
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 20 cl droge witte wijn
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels gehakte tuinkruiden: peterselie en dragon
  • 2 klontjes boter
  • peper en zout

Boter een ovenschotel in en bestrooi de bodem met zeer fijngesnipperde ui. Leg er de vis op, peper en zout en overgiet met witte wijn.

Breng op het fornuis vlug aan de kook en schuif de schotel in de voorverwarmde oven (240°C).  Laat 8 minuten garen.

Schep de vis uit de schotel en houd warm in de uitgedoofde oven.  Giet het braadvocht over in een sauspan en laat voor ¼ inkoken.  Doe het paneermeel in de saus en laat al kloppend oplossen. Laat van het vuur een klontje boter smelten in de saus en voeg de tuinkruiden toe.

Giet de saus over de vis en serveer.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief