IJslolly met appel en muesli

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

20

Groot en klein smullen van deze leuke ijslolly's met appel en muesli. 

Ingrediënten

  • 1 jonagold
  • sap van halve citroen
  • zeste van halve citroen
  • 125 ml vanille yoghurt
  • 125 ml volle melk
  • 1 el honing

Voor het krokante gedeelte

  • 40 g muesli
  • 1 el (amandel)melk
  • 1 kl honing

Recept

Snijd de helft van de appel, eventueel met een mandoline, in flinterdunne plakjes en besprenkel met het citroensap.

Neem de ijsvormpjes en doe in elk vormpje 1 plakje appel.

Meng de volle yoghurt met de melk, het resterende citroensap, de citroenrasp en de honing eronder.

Vul de vormpjes verder met de amandelyoghurt en blijf ong. 1 cm van de rand. Plaats in de vriezer gedurende ongeveer 1 u.

Maak ondertussen het krokante deel:

Rasp de andere helft van de appel.

Meng deze onder de melk, honing en muesli in een kom. Dek af met een vel vershoudfolie en laat zo’n half uurtje zacht worden.

Neem de vormpjes uit de vriezer en vul ze verder op met de geweekte muesli. Plaats opnieuw zo’n 4 u in de vriezer.

Haal de ijsjes uit de vormpjes en serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.