Hartige pannenkoek met krieltjessalade

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Een hartige pannenkoek, daar zeggen wij geen nee tegen. Zeker niet in combinatie met een salade van krieltjes, spekjes en groenten, afgewerkt met een frisse yoghurtdressing.

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:

  • 6 eieren
  • 60 ml volle melk
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • boter
  • peper en zout

Voor de krieltjessalade:

  • 600 g krieltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje waterkers
  • 2 little gem
  • 1 groene paprika
  • 200 g zoete maïskorrels
  • 200 g gerookte spekblokjes

Voor de yoghurtdressing:

  • 100 g volle yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Olijfolie

Voor de zoetzure rode ui:

  • 1 rode ui
  • sap van 2 limoenen
  • 2 tl suiker
  • zout

Recept

Halveer de krieltjes en kook ze gaar in licht gezouten water.

Snipper de rode ui fijn. Meng het limoensap met de suiker en een snuf zout. Voeg de rode ui toe en schep om. Zet apart.

Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de little gem in reepjes.

Roerbak de paprika met de geperste look 2 minuten in olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg de maiskorrels en little gem toe en roerbak nog 1 minuut. Schep er de gekookte krieltjes onder en laat mee opwarmen.

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan goudbruin en schep onder de warme krieltjessalade.

Kluts voor de hartige pannenkoeken de eieren met melk, lente-uitjes en bieslook. Kruid met peper en zout. Bak van het beslag 4 pannenkoeken in een hete pan met boter.

Meng de yoghurt met mayonaise, peterselie en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Verdeel de pannenkoeken over de borden. Schep er de krieltjessalade op en bedruppel met de yoghurtdressing. Werk af met de zoetzure ui en waterkers.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.