Kruidige pannenkoek met romige kip en champignons

4
(15) 35

Ben jij geen zoetekauw, dan is dit recept voor jou. Kip en champignons, dat zijn beste maatjes en de kruiden in deze pannenkoek maken van dit gerecht een topper.

voor de pannenkoeken:

  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 100 g bloem
  • 3 el gesmolten boter
  • zout
  • 100 ml water
  • 12 blaadjes basilicum
  • 1/2 bosje peterselie
  • Bakboter

voor de vulling:

  • 2 el olijfolie
  • 500 g portobello en gewone champignons
  • 200 g gerookte kippenborst
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • nootmuskaat
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 8 el bladpeterselie + enkele takjes
  • 1 blikje maïs
  • 4 lente-uitjes

Maak de pannenkoeken :

Meng de eieren met de melk en bloem. Voeg de gesmolten boter, water en weinig zout toe en roer het geheel om tot een stevig beslag. Mix er de verse kruiden in met een staafmixer.

Bak de pannenkoeken in een hete pan met bakboter. Draai ze na ongeveer 30 seconden om en bak nog een 10-tal seconden. Verzamel ze op een groot bord. Met dit beslag maak je ongeveer 10 pannenkoeken.

Maak de vulling:

Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen.

Neem een ruime pan en verwarm de 2 el olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout toe en bak tot ze zacht zijn.

Maak een roux. Smelt 2 el boter in de pan op een matig vuur en voeg de bloem toe. Laat het mengsel al roerend met een garde een beetje ‘opdrogen’ tot er een heerlijke biscuitgeur vrijkomt. Voeg vervolgens de melk toe. Roer alles goed tot het mengsel begint te pruttelen en in te dikken. Haal van het vuur.

Breng de saus op smaak met nootmuskaat, Parmezaanse kaas en zout en peper. Giet de kaassaus bij de champignons en roer om.

Snijd de gerookte kippenborst in stukjes en spoel de maïs. Meng deze samen met de bladpeterselie onder de romige champignons.

Leg de pannenkoek open en lepel er een lepel vulling op. Start in het midden, van boven naar onder. Vouw de zijkanten dicht en bestrooi het geheel met lente-uitjes. Werk af gemalen peper en een takje bladpeterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.