Hartige clafoutis met tarbot en kerstomaten

Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 50

Fan van clafoutis? Probeer dan zeker deze versie met tarbot en kerstomaten eens. Geloof ons, deze hartige clafoutis is net zo lekkers als de zoete. 

Ingrediënten

  • 1 tarbotfilet (800 g, zonder vel)
  • 1 rode paprika
  • 500 g kerstomaatjes
  • 4 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 10 g dille + extra voor de afwerking
  • 10 g dragon + extra voor de afwerking
  • 10 g basilicum + extra voor de afwerking

 

  • 4 eieren
  • 100 g bloem
  • 1 ¼ dl melk
  • 1 ¼ dl room
  • 150 g geraspte Beauvoordse jonge boerenkaas
  • peper van de molen en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet een quichevorm van 25 cm doorsnede in met olijfolie.  

Pel de rode uien en snijd in ringen. Maak de paprika schoon en snijd in fijne blokjes.

Pel de teentjes knoflook, halveer en fruit in de olijfolie samen met het takje tijm zodat ze hun smaak afgeven. Haal de teentjes knoflook eruit, voeg de paprikablokjes toe en stoof ze gedurende 10 minuten op een laag vuurtje.

Voeg de uien toe en stoof nog 5 minuten. Haal van het vuur en verwijder de tijm.

Snijd de tarbot in stukken van ongeveer 5 cm op 5 cm.

Verdeel de tomaten en stukjes vis over de quichevorm en lepel er de gestoofde uien en paprika over.

Neem een kom en klop de eieren, bloem, melk, room en kaas in op. Breng op smaak met peper en zout en giet het beslag over de tomaatjes. Bak de clafoutis gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven.

Haal de clafoutis uit de oven, werk af met extra groene plukjes basilicum, dragon en dille en serveer meteen.

De clafoutis zal een klein beetje inzakken door het temperatuurverschil.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.