Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een quichevorm van 25 cm doorsnede in met olijfolie.
Pel de rode uien en snijd in ringen. Maak de paprika schoon en snijd in fijne blokjes.
Pel de teentjes knoflook, halveer en fruit in de olijfolie samen met het takje tijm zodat ze hun smaak afgeven. Haal de teentjes knoflook eruit, voeg de paprikablokjes toe en stoof ze gedurende 10 minuten op een laag vuurtje.
Voeg de uien toe en stoof nog 5 minuten. Haal van het vuur en verwijder de tijm.
Snijd de tarbot in stukken van ongeveer 5 cm op 5 cm.
Verdeel de tomaten en stukjes vis over de quichevorm en lepel er de gestoofde uien en paprika over.
Rasp de kaas.
Neem een kom en klop er de eieren, bloem, melk, room en kaas in op. Breng op smaak met peper en zout en giet het mengsel over de tomaten. Bak de clafoutis gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven.
Haal de clafoutis uit de oven, werk af met extra groene plukjes basilicum, dragon en dille en serveer meteen.
De clafoutis zal een klein beetje inzakken door het temperatuurverschil.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.