

Bot met gebakken aardappelen en kerstomaten
Zin in een gerecht dat zowel eenvoudig als smaakvol is? Deze botfilets, krokant gebakken en geserveerd met gebakken aardappelschijfjes, kerstomaatjes en verse kruiden, brengen het beste van bij ons op je bord. Lekker, lokaal en klaar in een halfuurtje!
Bereiding
Was de aardappelen, schillen hoeft niet. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten.
Halveer de kerstomaten. Pel de ui en snijd ze in fijne halve maantjes.
Giet de aardappelen af en snijd ze in plakjes. Stoof de ui even aan in een scheutje olijfolie. Voeg de aardappelen toe en bak een 5-tal minuten op middelhoog vuur.
Voeg de kerstomaatjes toe en bak nog 3 minuten verder. Blus met de witte wijnazijn en kruid met peper en zout. Zet na 1 minuut het vuur uit.
Dep de visfilets goed droog en kruid ze met peper en zout. Wentel ze door de bloem en bak ze in een bodempje hete olijfolie en boter goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de aardappelsalade op de borden en leg er telkens twee gebakken visfilets op. Werk af met de basilicum en de kervel. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.