Groentekoekjes van pastinaak, courgette en erwtjes

4
(20) 20

Geniet met volle teugen van groentekoekjes van pastinaak, courgette en erwtjes. Een lekkere groenteboost als snack of vieruurtje!

  • 200 g erwtjes, diepvries
  • 1 grote pastinaak
  • ½ courgette
  • 4 lente-uitje

 

  • 120 g bloem
  • 50 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • olijfolie

Afwerking

  • 4 kwarteleitjes
  • 2 el volle yoghurt
  • 2 el fijngehakte munt + extra takjes
  • 2 baby komkommertjes

Blancheer de erwtjes 5 minuten in licht gezouten water.
Schil de pastinaken en rasp fijn. Rasp de courgette en knijp er al het vocht uit. Snijd de lente-ui in ringen.

Meng de pastinaak met de courgette, lente-ui en de helft van de erwtjes. Voeg de bloem, havermout, bakpoeder, kaas en de eieren toe en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak kleine groentekoekjes van het mengsel.

Plet de resterende erwtjes grof en meng er de munt en yoghurt onder. Kruid met peper en zout.

Kook de kwarteleitjes in 4 minuten zacht. Spoel onder water, verwijder de schaal en halveer ze.
Snijd de babykomkommers in plakjes.

Schep op elk koekje een lepel van de muntpuree. Werk af met plakjes komkommer, een gehalveerd kwarteleitje en een takje munt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.