Groentebouillon

Varia
(20) 60
  • 4 wortelen
  • 6 stengels witte selder
  • 4 uien
  • 4 preistengels
  • 3 liter water
  • 15 bolletjes zwarte peper
  • 2 kruidnagels
  • 4 teentjes look
  • een kleine bussel tijm
  • een kleine bussel peterselie
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout

Breng het water in een grote kookpot aan de kook en voeg een snuifje zout toe. Maak de groenten schoon, snijd ze in grote stukken en voeg ze samen met de andere smaakmakers toe aan het kokende water. Zet het deksel op de pot en laat een uurtje zachtjes sudderen. Haal met een schuimspaan het schuim van de bouillon en giet door een zeef. Je bouillon is klaar! Voeg naar smaak eventueel nog wat zout toe.

Voor een krachtigere smaak kan je de gezeefde bouillon verder laten inkoken. De bouillon kan je ook invriezen om op een later tijdstip te gebruiken.

Tip: Je mag gerust bijkomende groenten verwerken. Groentebouillon is ideaal om groenteresten op te gebruiken.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief