Groentebouillon

Saus
Type
Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 60

Groentebuillon maken is de eerste stap in heel wat lekkere gerechten. Denk aan groentesoep, risotto of een stoofpotje van groenten. Handig: je kan groentebouillon invriezen voor later gebruik. 

Ingrediënten

Recept

Breng het water in een grote kookpot aan de kook en voeg een snuifje zout toe. 

Maak de groenten schoon, snijd ze in grote stukken en voeg ze samen met de andere smaakmakers toe aan het kokende water. Zet het deksel op de pot en laat een uurtje zachtjes sudderen. 

Haal met een schuimspaan het schuim van de bouillon en giet door een zeef. Je bouillon is klaar! Voeg naar smaak eventueel nog wat zout toe. 

Voor een krachtigere smaak kan je de gezeefde bouillon verder laten inkoken. De bouillon kan je ook invriezen om op een later tijdstip te gebruiken.

Tip: Je mag gerust bijkomende groenten verwerken. Groentebouillon is ideaal om groenteresten op te gebruiken.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.