Griet met waterkerssaus

4
 
VOOR DE WATERKERSSAUS
 
VOOR DE AARDAPPELPUREE
 
VOOR DE HAZELNOOTCRUMBLE
  • 30 g geroosterde hazelnoten
  • 1 el citroensap
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte munt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
Iets duurder, maar zo lekker. Als je griet op tafel zet, is het feest!

Spoel de waterkers en laat uitlekken. Maak de prei schoon en snij fijn. Schil de aardappel en snij in blokjes.

Schil de aardappelen voor de puree en kook ze gaar in lichtgezouten water.

Blancheer de waterkers voor de saus kort in gezouten water. Spoel onder koud water, laat uitlekken en zet opzij. Fruit de aardappelblokjes en preisnippers in boter, voeg het bouillonblokje toe. Laat 20 min. stoven. Voeg de waterkers toe, mix fijn. Hou de saus warm.

Giet de gekookte aardappelen af en pureer ze. Hak het bosje waterkers voor de puree fijn en meng erdoor, samen met de zure room. Kruid met peper en zout.

Rol de grietfilets op, steek de visrolletjes vast met een prikker en stoom ze in 7 à 10 min. gaar.

Maal of hak de hazelnoten fijn. Meng de gehakte kruiden, 1 eetlepel olijfolie en het citroensap erdoor en kruid met peper en zout. Serveer de visrolletjes met de puree, saus en crumble.

 

Recept Ilse D'hooge

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.