Griet met waterkerssaus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

80

Griet kan je zowel in de zomer als in de herfst lekker klaarmaken. Combineer met puree en waterkerssaus voor een licht voorgerecht.

Ingrediënten

 
VOOR DE WATERKERSSAUS
 
VOOR DE AARDAPPELPUREE
 
VOOR DE HAZELNOOTCRUMBLE
  • 30 g geroosterde hazelnoten
  • 1 el citroensap
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte munt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Iets duurder, maar zo lekker. Als je griet op tafel zet, is het feest!

Recept

Spoel de waterkers en laat uitlekken. Maak de prei schoon en snij fijn. Schil de aardappel en snij in blokjes.

Schil de aardappelen voor de puree en kook ze gaar in lichtgezouten water.

Blancheer de waterkers voor de saus kort in gezouten water. Spoel onder koud water, laat uitlekken en zet opzij. Fruit de aardappelblokjes en preisnippers in boter, voeg het bouillonblokje toe. Laat 20 min. stoven. Voeg de waterkers toe, mix fijn. Hou de saus warm.

Giet de gekookte aardappelen af en pureer ze. Hak het bosje waterkers voor de puree fijn en meng erdoor, samen met de zure room. Kruid met peper en zout.

Rol de grietfilets op, steek de visrolletjes vast met een prikker en stoom ze in 7 à 10 min. gaar.

Maal of hak de hazelnoten fijn. Meng de gehakte kruiden, 1 eetlepel olijfolie en het citroensap erdoor en kruid met peper en zout. Serveer de visrolletjes met de puree, saus en crumble.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.