Gevulde tomaat met gehakt

4

Een tomaat leent zich pefect tot het opvullen met lekkere ingrediënten. Gevulde tomaat met gehakt en daarbij een slaatje is perfect als hoofdgerecht maar je kan het ook serveren als voorgerecht op je feestmenu.

  • 600 g gemengd gehakt
  • 4 flinke tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • broodkruim
  • ½ eetlepel Engelse saus
  • 1 ei
  • 3 eetlepel gesnipperde peterselie
  • boter
  • peper en zout
Gebruik stevige vleestomaten.

Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel. Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een vel keukenpapier. Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.

Snipper de ui en de look en stoof glazig in boter. Doe de ui en de look vervolgens bij het gehakt. Doe er ook twee eetlepels broodkruim, de Engelse saus, een eitje en de peterselie bij. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed.

Vul de tomaten op met het gehakt en zet ze op een ovenplaat. Giet er wat gesmolten boter overheen en strooi er nog wat broodkruim op. Bak de tomaten een kleine 20 minuten in een matig warme oven op 140°C.

Serveer met een pittige salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.