Gevulde little gem met varkensworst en frisse graantjessalade

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

De bladeren van de little gem of Romeinse sla zijn perfect om op te vullen. Wij gaan voor varkensworst met een frisse salade van tarwegranen en tuinbonen. Succes verzekerd!

Ingrediënten

  • 2 varkensworsten
  • boter
  • 120 g tarwe granen
  • 100 g tuinbonen (diepvries)
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 4 el fijngehakte munt + extra blaadjes om af te werken
  • 4 radijzen, in dunne plakjes
  • handvol kervel
  • 2 little gem (Romeinse sla)
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Sausje:

  • 1 tl mosterd
  • 4 el witte wijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Kook de granen gaar zoals vermeld op de verpakking. Blancheer de tuinbonen 4 minuten in licht gezouten water. Giet af, spoel onder koud water en verwijder de vliesjes.

Giet de granen af en laat wat afkoelen. Schep er de rode ui, munt, tuinbonen, radijsjes en kervel onder. Kruid met peper en zout.

Gaar de worsten op de BBQ of bak ze in wat boter goudbruin in een pan.  Snijd ze daarna in plakjes.

Maak een sausje van de mosterd, witte wijnazijn en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.

Maak de blaadjes van de little gem los. Vul de blaadjes met de granensalade en verdeel er enkele plakjes worst op. Druppel er het sausje over en werk af met de pijnboompitten en wat extra munt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.