Geroosterd pitabrood met dip van zure room, hazelnoot en olijven

4
15
  • 200 g zure room
  • 50 g hazelnoten
  • 16 groene, pitloze olijven
  • 3 el gehakte munt
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout
  • 1 chilipeper
  • 4 pitabroodjes

Rooster de hazelnoten in een pan met anti-kleeflaag, zonder vetstof, tot ze lichtjes kleuren en knapperig worden. Hak ze grof.


Snipper de olijven en het chilipepertje fijn.


Doe de zure room in een kom. Meng met de gehakte peterselie en munt. Pers het knoflookteentje uit en meng samen met de olijfolie en het citroensap door de zure room. Voeg de helft van de gehakte hazelnoten, olijven en chili toe en breng verder op smaak met peper en zout.


Rooster de pitabroodjes in de oven of op de grill. Snijd ze in repen. Doe de dip in een mooie serveerkom en strooi er de rest van de olijven, chili en hazelnoten over. Lekker als aperitiefhapje.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.