Gegrilde varkensschouder met tomatensalsa en maïs

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Niets zo lekker als een stukje gegrild vlees. Steaks van de varkensschouder lenen zich hier perfect toe. Serveer met zelfgemaakte tomatensalsa.

Ingrediënten

  • 4 sneden varkensschoudersteak
  • 4 maïskolven
  • 150 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • bosje koriander
  • sap van 1 limoen
  • 1 limoen
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de vleesrub

  • 2 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl lookpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • 2 el honing
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • snuf zout

Recept

Maak de vleesrub

Pers de knoflook fijn en meng met alle ingrediënten voor de vleesrub onder elkaar.

Bestrijk er het vlees langs beide kanten mee en laat 15 minuten rusten.

Maak de tomatensalsa

Bestrijk de maïskolven met wat olie en gril ze goudbruin en gaar in een grillpan of BBQ. Keer ze regelmatig om en laat afkoelen.

Snijd de kerstomaten in partjes. Snipper de rode ui fijn.

Snijd de koriander fijn.

Snijd met een scherp mes de korrels van de maïskolven. Meng er de kerstomaten, rode ui, koriander, limoensap,  pijnboompitten en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

Voor het vlees

Gril het vlees goudbruin en gaar in een grillpan of BBQ, zo’n 5-tal minuten per kant. Keer regelmatig om.

Afwerking

Serveer de salsa bij de gegrilde steaks en geef er extra limoenpartjes bij.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.