
Gegrilde kotelet met groentespiesje
Tijdens een barbecue zijn vlees en groenten de beste vrienden. Krijg het water in de mond van deze perfect gegrilde kotelet met gemarineerde en gegrilde groenten.
Ingrediënten
- 4 varkenskoteletten
- 1 rode ui
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 4 laurierblaadjes
- 300 g kerstomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- enkele takjes tijm, afgerist
- grof zeezout en peper
- nootmuskaat
- Provençaalse kruiden
Recept
Pel de ui en snijd in 8 partjes. Snijd de aubergine in plakjes, bestrooi met grof zeezout en laat 1 uur uitlekken.
Snijd de courgette in schijfjes. Vermeng ze met 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, de kruiden en de uitgelekte aubergines, de partjes ui en de laurierblaadjes. Laat ± 1 uur marineren.
Rijg de ui, aubergine en courgette op spiesjes. Rooster de spiesjes beetgaar. Rooster de kerstomaten.
Bestrijk de koteletten met wat olijfolie. Kruid met peper, zeezout en een vleugje nootmuskaat.
Bak ze in een grillpan of in een pan met dikke bodem of BBQ. Werk af met Provençaalse kruiden.
Serveer met aardappelen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.