Gegrilde asperges met pesto ‘à la flamande’

Voorgerecht
Dagelijkse kost
4
30
  • 24 witte asperges
  • 3 eieren
  • zout
  • 60 g pijnboompitten
  • 80 g platte peterselie
  • ½ teen knoflook
  • 2 dl olijfolie + extra
  • 60 g Parmezaan
  • een scheutje balsamico-azijn
  • peper
  • zout
Leg de asperges op een snijplank voor je en ga met een zwierig gebaar van het kopje naar de bodem met een dunschiller. Gebruik de schillen om soep of een fumet van te maken.

Vul een kookpot met koud water en doe er een snuif zout bij.
Schil de asperges met een dunschiller.

Doe ze in het water en breng aan de kook.
Kook de asperges beetgaar.

Kook de eieren hard op ongeveer 10 minuten. Leg ze in koud water om af te koelen.

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ze wat fijner.
Haal de blaadjes van de peterselie. Snipper ze fijn.
Pel en snipper de knoflook. Plet de teen met een mes.
Meng de pijnboompitten met de peterselie, de knoflook en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Rasp er de Parmezaan bij.
Pel de eieren en hak ze fijn. Roer ze door de pesto. Voeg er een klein scheutje balsamico-azijn aan toe.

Laat een grillpan heel heet worden op het vuur.
Haal de asperges uit het water en laat ze uitlekken.
Doe een klein scheutje olijfolie in de grillpan en grill de asperges kort aan alle kanten.

Serveer de asperges met de pesto.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.