Gegratineerde aardappelpuree

4
(20) 10

Gegratineerde aardappelpuree, dat is lekker smeuïge puree met een heerlijk krokant toplaagje. Lekker met een stukje vis of vlees.

  • 5 grote bloemige aardappelen
  • 4 eidooiers
  • 50 g gezouten boter
  • 4 el broodkruim
  • nootmuskaat
  • peper en zout
     

Schil de aardappelen en gaar ze 8 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt. Je kan ze ook in een pot gezouten water koken gedurende ca. 20 minuten.

Pureer de aardappelen en meng er de boter en de eidooiers onder.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Doe de puree in een ovenschotel, bestrooi met broodkruim en zet onder de grill.
Laat gratineren tot de puree een goudbruin korstje heeft.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.