Gegratineerde stoemp met oesterzwammen, spruitjes en Père Joseph

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Stoemp, da's pure comfort food... zeker met wat kaas erop. Maar er zitten ook groenten in dus hoef je je niet schuldig te voelen. Win-win!

Ingrediënten

  • 100 g Père Joseph
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 300 g spruitjes
  • 200 g oesterzwammen
  • 150 ml volle melk
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en snijd in stukken.

Doe de spruitjes en aardappelen in een kookpot. Zet ze onder koud water en breng aan de kook.
Kook ze beetgaar in ongeveer 15 minuten.

Snijd intussen de oesterzwammen in stukken.

Verwarm de boter in een bakpan en bak de oesterzwammen op eenhoog vuur. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Rasp de Père Joseph met de grove kant van de rasp en verwarm de ovengrill voor.

Giet de aardappelen en de spruitjes af. Maak een stoemp doormiddel van melk toe te voegen en stamp alles zorgvuldig fijn. Doe er de oesterzwammen bij, roer om en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de stoemp over een ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en plaats onder de grill tot de kaas is gegratineerd.

Serveer de stoemp warm bij worsten of geroosterd vlees.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.