Gebraden zeeduivel met mosterdsaus, prei en crumble van aardappelen

Geert Van Der Bruggen
4

voor de crumble

  • 4 grote bintjes
  • 100 g gemalen oude kaas
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1 el gedroogde marjolein
  • peper en zout
Kook voor de crumble de geschilde bintjes gaar.
Prak ze en meng er de kaas onder.
Doe er de cayennepeper, gedroogde marjolein en peper en zout bij.
Het is de bedoeling dat de crumble overkruid wordt, omdat het dient om andere ingrediënten op smaak te brengen.
Verpak in keukenfolie en laat invriezen.

Verwijder het vel en de vliezen van de zeeduivel.
Dep de vis goed droog. Kruid flink met peper en zout.
Zeeduivel is een vissoort die hoog op smaak mag worden gebracht.
Haal de vis door bloem en klop er het overtollige terug af. Korst goed aan in hete boter.
Laat de vis zo'n 20 minuten verder garen in een oven op 150°C.

Schil de nieuwe aardappelen en kook gaar in gezouten water.
Snijd de prei in staafjes van ongeveer 5 cm lang en snijd ze nog eens overlangs middendoor.
Beboter een kookpan en leg er de prei bovenop.
Zet voor de helft onder in kippenbouillon en kook de prei beetgaar onder gesloten deksel.
Giet de aardappelen af en schud ze flink op om de zetmelen vrij te maken. Zo krijg je een krokanter resultaat.
Rasp de crumble over de aardappelen en druppel er wat olie overheen.
Neem de vis uit de oven en haal uit de pan. Bedek met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Verhoog de temperatuur van de oven naar 180°C en laat de aardappelen kleuren.
Fruit voor de mosterdsaus de gesnipperde sjalot aan in het braadvocht van de zeeduivel en blus met een scheutje witte wijn en 1 dl kippenbouillon.
Doe er een lepeltje mosterd bij en de room. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Doe nog eens 2 lepels mosterd in een sauspan en zeef er de saus overheen. Roer goed door.

Haal het visvlees van de graat en snijd het in plakjes.
Serveer bovenop de prei.
Werk het bord verder af met de aardappeltjes, wat saus en een balletje tuinkers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.