Gebakken runderhamburger ‘Jockey Club’ met pommes pont neuf, spiegeleitje en huisgemaakte ketchup

4
  • 200 g gemalen rundervlees
  • peper en zout
  • snuifje cayenne
  • 1 ui, in schijfjes gesneden
  • 100 g bloem
  • 4 hoeve-eitjes
  • waterkers

Voor de ketchup

  • 500 g vleestomaten
  • 375 g gehakte ui
  • 5 cl wijnazijn
  • 200 g suiker
  • 1 koffielepel zachte mosterd
  • snuifje zout
  • snuifje cayenne
  • snuifje paprikapoeder
  • snuifje muskaatnoot
  • stukje gember

Voor de ‘pont neuf’-aardappelen

Voeg alle ingrediënten voor de ketchup samen en laat gedurende 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
Mix en haal door de zeef.
 
Meng voor de hamburgers het vlees met de kruiden (peper, zout en cayenne) en duw in een vormpje, kleur het vlees aan beide zijden aan en houd warm.
 
Snijd voor de 'pont neuf'-aardappelen de aardappelen in dikke frietvormen (2 cm dikte) en pocheer gedurende 8 minuten in ossenvet op een temperatuur van 160°C.

Snijd de ui in dunne schijfjes, haal door de bloem en frituur.
 
Bak de hoeve-eitjes met peper en zout, zorg er voor dat het eigeel nog bijna rauw blijft.

Bak de voorgebakken aardappelen een tweede keer in ossenvet op een temperatuur van 180°C.
 
Schik het vlees, de ‘pont neuf’-aardappelen en het hoeve-eitje op het bord, versier met waterkers en de uiringen, serveer de ketchup eromheen.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.