Gebakken aardappelschijfjes met salie en spiegelei

Ontbijt
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Geef je aardappelschijfjes extraveel smaak met chili en salie. Bak de eitjes erbij, maak een snel sausje en geniet van een overheerlijk gerecht. Ook lekker als ontbijt of onderdeel van een uitgebreide brunch. 

Ingrediënten

  • 800 g bloemige aardappelen
  • boter
  • olijfolie
  • handvol salieblaadjes
  • 1 tl chilivlokken
  • 4 eieren

Voor het sausje

  • 150 g zure room
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en snijd in schijfjes of plakjes.

Bak de aardappelschijfjes in olijfolie en boter in een grote koekenpan beetgaar.

Voeg de chili en de salieblaadjes toe en kruid met peper en zout. Schep om en bak tot de aardappelen mooi goudbruin zijn.

Schuif de aardappelen een beetje naar de kant en breek er de eieren in. Laat nog 3 minuten bakken.

Roer de bieslook onder de zure room en kruid met peper en zout.

Serveer het sausje bij de gebakken aardappelschijfjes en spiegelei.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.