
Focaccia is een typsich Italiaans plat brood dat je tal van ingrediënten kan personaliseren. Met dit recept geniet je van een simpele versie met rozemarijn en zeezout.
Ingrediënten
Voor één brood van circa 600 g:
- 7 g droge gist
- 3 dl water
- 6 eetlepels olijfolie
- 550 g witte bloem
- 2 teelepels zout
- 2 takjes rozemarijn
- 1 eetlepel grof zeezout
Recept
Doe de gist in de kom van een keukenrobot en daarop de bloem.
Doe het zout, 4 eetlepels olijfolie en het water erbij.
Kneed 10 minuten tot het glad is.
Laat 45 minuten rijzen in een kom.
Rol het deeg uit tot ongeveer 1.5 cm.
Leg het in de grote braadslede die je eerst hebt ingeolied met olijfolie.
Laat het deeg terug rijzen en duw nadien met je vinger kuiltjes in het deeg.
Smeer de overige olijfolie over het brood en leg de takjes rozemarijn erop en bestrooi dan met zout.
Bak het brood in 20 minuten goudbruin in de braadoven.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.