Focaccia met rozemarijn en zeezout

8
(15) 20

Voor één brood van circa 600 g:

  • 7 g droge gist
  • 3 dl water
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 550 g witte bloem
  • 2 teelepels zout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 eetlepel grof zeezout
Doe de gist in de kom van de kitchenaid en daarop de bloem.
Doe het zout, 4 eetlepels olijfolie en het water erbij.
Kneed 10 minuten tot het glad is.
Laat 45 minuten rijzen in een kom.

Sla het deeg in en kneed indien je wenst de fijngehakte rozemarijn in het deeg.
Je kan er ook voor kiezen om de rozemarijn op het deeg te leggen.
Rol het deeg uit tot ongeveer 1.5 cm maar dit steekt niet zo nauw.
Leg het in de grote braadslede die je eerst hebt ingeolied met olijfolie.
Laat het deeg terug rijzen en duw nadien met je vinger kuiltjes in het deeg. 

Smeer de overige olijfolie over het brood en leg de takjes rozemarijn erop en bestrooi dan met zout.
Bak het brood in 20 minuten goudbruin in de braadoven.       

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.