Entrecôte in marinade van rode wijn met groentechips en gegrilde groenten

4
  • 1 entrecôte
  • 2 puntpaprika's
  • 2 courgettes

Marinade

  • 100 ml rode wijn
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 knoflookteen, in plakjes
  • 4 el olie
  • peper en zout

Garnituur

  • enkele takjes verse tijm
  • 1 zakje groentechips, kant-en-klaar

Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg het vlees in een schaal en overgiet met de marinade. Laat minimum 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Snijd de paprika’s in ringen en de courgette met een mandoline in slierten. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Dep het vlees droog en bestrijk met olie, gril het vlees 5 à 6 minuten aan elke kant. Laat het vlees 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.

Bestrijk de rooster met olie en rooster de courgette en paprika 1 minuut aan iedere zijde. Serveer het vlees met de gegrilde groenten en chips.

Werk af met verse tijm.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.