Dun appeltaartje met caramelijs

Dessert
ijsjes
Lekker voor kinderen
4
  • 3 appels (vb. Jonagold)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 25 g zachte boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 koffielepel gemalen kaneel
  • 50 g rozijnen
  • ¼ l sterke thee
  • 4 bollen caramelroomijs

Week de rozijnen een kwartiertje in de warme thee.
Laat ze uitlekken en hou apart.
Snij vier cirkels uit het deeg met behulp van een soepkommetje.
Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de cirkels erop.
Doorprik de bodems met een vork.
Meng de boter met de helft van de suiker en een snuifje kaneel.
Besmeer de cirkels met de bereide boter.
Zet ze in de koelkast.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in fijne schijfjes.
Leg de appelschijfjes in een waaiertje op het deeg.
Bestrooi ze met de rest van de suiker en de kaneel.
Bak ze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.

Schik de appeltaartjes op borden.
Bestrooi ze met rozijnen en serveer ze met een bolletje ijs.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief